New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Feb 13 2016 2:04am
by knight0fdragon
https://github.com/knight0fdragon/Shini ... ionPatcher

Here is the location for the beta version of the new SF3 Translation Patcher.

Some improvements over the old ISOMaker

--Now auto detects Shining Force 3 games
--Properly creates CD Images and is no longer half ass-ed
--Adds the projects info into the header of the CD Image
--Creates a bin file instead of an ISO, forcing people to burn with the CUE sheet for less errors
--Uses .Net 2.0 Framework instead of MFC, so should be better compatible with Windows 7
--Added paul_met's view patch as an option. Currently 1-EU and 1-JP are not supported.

Note - The old translation patched discs will not work, you need an unaltered version of the game to apply this patch. This will support CD images made with this patch though, so you do not need an unaltered version every time.

This is currently using version 17 of the translation patch files, no changes were made to them.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Feb 13 2016 2:14am
by knight0fdragon
As of right now, there is no simple support for the Non English patches, if you want to patch Non English, go to the directory where the executable file is, go inside the data files directory, and add the files to the appropriate directory. Please do not distribute a bundle with this version, currently trying to think of a way to auto update the app with the latest files. Also, C# developers are more than welcome to contribute changes

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Feb 13 2016 11:02pm
by BobT36
My Comments:

  • Should probably disable the "Patch" button while it's running. And ofc re-enable when finished or if an error is encountered.

  • When picking the save path, tell the user they need to input a file name, or just use a FolderBrowserDialog instead, and use the same file name as on the disc the user has in, as the file name. Be a tad easier for nubs to understand what to put in. (I know it strips off the file extension at least). This could be sorted in a ReadMe though so not that much of a prob.

  • You'll probably want to put a bit of info about Paul Met's ViewIncrease. (Either a tooltip, or a small form with a bit of text / credits to him, and a link to the thread(?)) I had to go looking up what it was.

  • CRASH (Handled): The first couple of times I tried I got an exception where it starts mkisofs as a process. I foolishly didn't save the Message, but it was something like "Cannot use environment variables when shellexecute is x" (I think it was False). However I'm having trouble reproducing this now as it works when I run it again! If I manually set Shellexecute to False though it fails with a File Not Found exception. (Interestingly what I was getting with the previous version. I understand why that is, but not why it's suddenly working now if I leave it as the default).

  • Related to the above, if an exception is caught in the "CreateImage" sub, it returns False, but then doesn't do anything with it, so the program looks like it hangs on "Creating Image". Need to capture if False is returned and display an error message, and re-set the progressbar.

  • Would advise whipping up a simple bit of error logging code to help diagnosing problems when people get using this properly. Just write the log to the .exe directory.

  • Set FormBorderStyle to Fixed3D or at least set the MinimumSize. No need for it to be re-sizable, otherwise can end up making it too small.

Nice code, I'm impressed how fast you whipped this up, and great comments too! It's easy to follow what you're doing. At work I'm forever sat scratching my head wondering wtf the person was thinking when they wrote their code, as it's never commented properly, grr.

I only tried with Scenario 2 at the moment, but that seems to have worked and starts up fine. I'll try the others later. Let me know if you need any more help testing the patcher. :)

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sun Feb 14 2016 2:44pm
by knight0fdragon
Hmmm, that environmental variable bug worries me, since I do not use any.

Yes as of right now I do not bother error checking the mkisofs process, eventually there may be better diagnostics involved, but I doubt I will spend time working on that lol.

Yes I intend to give paul_met a lot more credit and info on what his patch does, this first run is mostly to find out if the folks are still having trouble patching after this.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Mon Feb 15 2016 1:18am
by BobT36
Yeah not sure why it was saying that, especially since it seems fine now, even when I run it straight from the pre-built .exe in the top level folder. May be something wrong with the path variable on my machine or something, could be why the old one doesn't work too. If it happens again for anyone, try experimenting with the ShellExecute property on the ProcessStartInfo.

Ah well it seems to be working fine now. Just patched all 4 discs successfully. Didn't have time to play and test them, but Scenario 2 seemed to start up fine at least, even when loading my finished Scenario 1 file. Lovely to see it in English.

Just added another point to the list up top:

"Set FormBorderStyle to Fixed3D or at least set the MinimumSize. No need for it to be re-sizable, otherwise can end up making it too small."

I patched with Paul Met's option selected too btw. Couldn't tell if there was a difference without directly comparing them though, I'll try get around to testing more thoroughly at some point.


Just basic error logging would suffice btw. Trap when False is returned from the Mkisofs process sub, (or just throw / allow any exceptions to float to the Patch button click event and catch them there), and then just write the exception Message & Stack Trace with a time stamp to a text file in the .exe directory, display a "Patching Error, check the log at x" message on screen, re-set the progress bar, and job done.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Mon Feb 15 2016 2:21pm
by Special T
Thanks K0D, I have windows 10 and will test this out tonight after my kids go to bed!

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 2:48am
by Swalchy
Just used the Patcher on Windows 10 with absolutely no issues.

Excellent stuff as always, K0D :D

Edit:
Don't think it's the patcher, but to answer whether Paul Met's resolution hack works with PAL Scenario 1, I'm going to have to say that it doesn't. The patched Scenario 1 I have still has the black bars, but both Scenario 2 and 3 have the resolution increase expected.

Shall do some more testing to confirm.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 4:01am
by Special T
I guess I'm doing something wrong. If I load the new program it auto detects the game then when I click the patch button it opens a save as dialog box. The file name is blank so I enter something like SFPD and click save but I get an error message stating "Translation Patch does not exist. Make sure you have a files directory".

What am I supposed to do to fix that error?

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 4:14am
by Swalchy
Make sure all of the files are in the exact same folder. I moved the LICENSE, README.md, SF3TranslationPatch.exe, SF3TranslationPatch.sln, SF3TranslationPatch.suo, SF3TranslationPatch.v12.suo files into the SF3TranslationPatch folder to get it to work :)

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 1:10pm
by legalize freedom
Yes, your existing "files" directory and the new exe should be in the same directory. I believe the exe is the only file needed if you choose to move it into your existing patch directory. The other files are for viewing and editing the code. I'm guessing virtual studio (C#), but K0D can confirm.

When it is ready for prime time, these files won't be there to confuse you.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 1:39pm
by knight0fdragon
You only need the exe and the files directory, everything else is for anyone who wants to see the code and make changes.

As legalize_freedom said, this method is not the final version, this is only for the beta testing so that I know it works with the newest build of windows 10. Plus, if you guys have input on any changes you want, feel free to add it.

Currently, I am working on an auto update feature, so you do not need to download the patch every time, it will update it for you when you first sign in, and there will be a method that allows you to select the various languages, plus any custom ones



@Swalchy, my version will not patch the PAL version, but you know what, let me take a look when I get out of work today, I can tell you by lookin at the binaries if it will work or not.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 3:42pm
by Special T
Swalchy, legalize freedom, & knight0fdragon thanks for the explanation.

I moved all the files except the data folder into the SF3TranslationPatch folder and I was able to start the patching process however the patching program hung at about 66% for 5 minutes while a blank black commandline window appeared (mkisofs.exe) but didn't generate any messages or warnings. I shut down and tried again. Next I tried moving the data folder into the SF3TranslationPatch folder and overriding any files already present to see if that would fix the problem but I still had the same issue where it hangs at about 66% and a blank black commandline window appeared (mkisofs.exe) but didn't generate any messages or warnings.

It's no big deal though since this is just the beta version, it's probably user error on my part so I can always wait until the next iteration is released and try it again.

If you want me to test anything else on my end though, please let me know.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Tue Feb 16 2016 5:28pm
by knight0fdragon
Special T, just have the exe file, and the files folder in its own directory, nothing else. no datafile or anything, because these will be extracted from the exe in the beginning of the app. Let me know if this is fixes your issue.

BTW it is reasons like this that I need beta tests lol

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 4:14am
by Special T
knight0fdragon wrote:Special T, just have the exe file, and the files folder in its own directory, nothing else. no datafile or anything, because these will be extracted from the exe in the beginning of the app. Let me know if this is fixes your issue.


I re-downloaded the new patcher from the Github link in your first post, extracted the SF3TranslationPatch.exe and the "files" folder into it's own directory "SF3testpatcher" on my desktop. It still froze in the same spot as it did last time about 66% while the mkisofs.exe command window opens.

How long should the patching process take. I have a decent computer so I image it wouldn't take more than a few minutes at most to patch one of the games.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 4:21am
by BobT36
Could be the same problem I was having.

Did ya trap the return bool from that sub? Haven't checked again yet.

Wish I could reproduce it. meh.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 5:07am
by cww80
Special T wrote:
knight0fdragon wrote:Special T, just have the exe file, and the files folder in its own directory, nothing else. no datafile or anything, because these will be extracted from the exe in the beginning of the app. Let me know if this is fixes your issue.


I re-downloaded the new patcher from the Github link in your first post, extracted the SF3TranslationPatch.exe and the "files" folder into it's own directory "SF3testpatcher" on my desktop. It still froze in the same spot as it did last time about 66% while the mkisofs.exe command window opens.

How long should the patching process take. I have a decent computer so I image it wouldn't take more than a few minutes at most to patch one of the games.


I am having this same issue.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 2:07pm
by knight0fdragon
What OS are we using here? If the process is locking on Mkisofs then we need to figure out why that program is not working. Try running mkisofs inside of command prompt and let me know if it works. We could be having issues with permission of files here.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 2:51pm
by Special T
I'm on windows 10 and I'm at work now but I'll test it out tonight after I get home. Should I grant administration privileges to mkisofs in the properties menu before I run it?

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 3:10pm
by knight0fdragon
I do not think it is permission on the application, I think it has to do with permission with reading and writing to particular directories

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 5:43pm
by EricLegacy21
I have been getting the same issue with it freezing at 60%. Mkisofs is where it stalls on as well.

Also I don't know much about the emulation and Mkisofs but is the file from 2005? I did some research and people are saying to change it to 2009 if that helps?

http://www.sarducd.it/forum/english-for ... t1927.html

This is a different program but uses Mkisofs.

*EDIT* I GOT IT! Here's what I did:

I moved the LICENSE, README, SF3TranslationPatch.exe, SF3TranslationPatch.sln, SF3TranslationPatch.suo, and SF3TranslationPatch.v12.suo files into the SF3TranslationPatch folder.

I downloaded and installed this: https://sourceforge.net/projects/cdrtoo ... p_redirect

I went to the Program Files folder, cdrtools folder, and copied the following files:

cygiconv-2.dll
cygintl-8.dll
cygwin1.dll
mkisofs.exe

Open the SF3TranslationPatch.exe file so it creates the Data folder and close out.

I pasted those files into the Data and Resource folders for the patcher and replaced any files there. Started the patcher and it worked! I have Windows 10 Build 10586 :) The game patched successfully! I played it for about 20mins in SSF and no issues :D

The only issue I found if you don't do it exactly this way, you'll get a Patching Header error and the program crashes.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 7:15pm
by cww80
EricLegacy21 wrote:I have been getting the same issue with it freezing at 60%. Mkisofs is where it stalls on as well.

Also I don't know much about the emulation and Mkisofs but is the file from 2005? I did some research and people are saying to change it to 2009 if that helps?

http://www.sarducd.it/forum/english-for ... t1927.html

This is a different program but uses Mkisofs.

*EDIT* I GOT IT! Here's what I did:

I moved the LICENSE, README, SF3TranslationPatch.exe, SF3TranslationPatch.sln, SF3TranslationPatch.suo, and SF3TranslationPatch.v12.suo files into the SF3TranslationPatch folder.

I downloaded and installed this: https://sourceforge.net/projects/cdrtoo ... p_redirect

I went to the Program Files folder, cdrtools folder, and copied the following files:

cygiconv-2.dll
cygintl-8.dll
cygwin1.dll
mkisofs.exe

Open the SF3TranslationPatch.exe file so it creates the Data folder and close out.

I pasted those files into the Data and Resource folders for the patcher and replaced any files there. Started the patcher and it worked! I have Windows 10 Build 10586 :) The game patched successfully! I played it for about 20mins in SSF and no issues :D

The only issue I found if you don't do it exactly this way, you'll get a Patching Header error and the program crashes.


Brilliant, it works. Thanks!

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 8:40pm
by knight0fdragon
EricLegacy21 wrote:I have been getting the same issue with it freezing at 60%. Mkisofs is where it stalls on as well.

Also I don't know much about the emulation and Mkisofs but is the file from 2005? I did some research and people are saying to change it to 2009 if that helps?

http://www.sarducd.it/forum/english-for ... t1927.html

This is a different program but uses Mkisofs.

*EDIT* I GOT IT! Here's what I did:

I moved the LICENSE, README, SF3TranslationPatch.exe, SF3TranslationPatch.sln, SF3TranslationPatch.suo, and SF3TranslationPatch.v12.suo files into the SF3TranslationPatch folder.

I downloaded and installed this: https://sourceforge.net/projects/cdrtoo ... p_redirect

I went to the Program Files folder, cdrtools folder, and copied the following files:

cygiconv-2.dll
cygintl-8.dll
cygwin1.dll
mkisofs.exe

Open the SF3TranslationPatch.exe file so it creates the Data folder and close out.

I pasted those files into the Data and Resource folders for the patcher and replaced any files there. Started the patcher and it worked! I have Windows 10 Build 10586 :) The game patched successfully! I played it for about 20mins in SSF and no issues :D

The only issue I found if you don't do it exactly this way, you'll get a Patching Header error and the program crashes.



Can you post the files somewhere? I wanna package them without having CDRTools installed to make sure I dont hit any problems

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Feb 17 2016 9:03pm
by EricLegacy21
I compressed them into a .rar file.

You can download it here: http://www.filedropper.com/cdrtools :thumbsup:

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Feb 18 2016 2:10pm
by Special T
K0D, do you want me to hold off on testing EricLegacy21's work around and just test the next iteration of your patcher, that way I don't have any residual files downloaded from other software?

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Feb 18 2016 4:33pm
by knight0fdragon
Doesn't matter to me lol. My next iteration won't be out for a few days if not weeks

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Apr 07 2016 3:59am
by Formedras
I've got a problem with the patcher: Scenario 1 doesn't work at all. I clicked on "Patch", put in the filename, and the patcher gives me an error saying that the patch files don't exist.

I was actually about to type and post before I realized: maybe it's JUST Scenario 1. So I tried it with Scenario 2, and it works. Well, recognition works at least. MKISOFS died on me.

I'll try using another MKISOFS binary. Maybe GTK+, maybe Cygwin. Hopefully that works.

Oh, by the way, in case it caused the problems, I'm on Win10 Insider Preview in the Fast Ring, build 14295. ASUS laptop with a Core i7 4700HQ and GeForce GTX 850M. 16 GB RAM (Stock 8GB stick and aftermarket 8GB stick). Also (even more likely, since you said there's no support for this) I'm using Daemon Tools Lite with a BIN/CUE set.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Apr 07 2016 5:50am
by Formedras
Not sure if this is going to show up before or after my first post, so quick summary:
Scenario I Japanese doesn't work: says files not found.
Scenario II identifies, but MKISOFS dies. (Froze my computer so dead that I had to hold power to shut the system off. Not even a BSOD.)


So now...
Decided to try with a different MKISOFS. I chose the tools from this site: http://opensourcepack.blogspot.com/p/cdrtools.html
MinGW-based (which I meant to say instead of GTK+...) Didn't work. At least it errored out instead of taking every CPU cycle. I'm guessing that that version either doesn't have BIN/CUE support or that the necessary options are different.

Took a different tack: Looked through the source code to see what was causing the Scenario I error. For whatever reason, you chose to add a 'j' to the path for a Japanese Scenario I. Since no folder ending in 'j' exists, of course it was going to fail. (I don't know... did you mean to do that? Does the NTSC-J Scenario I fail to patch at all?)

Now I'm going to do some heavy meddling; I may "improve" the source code overall. (Note my use of quotation marks.)

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Apr 09 2016 3:42am
by Special T
knight0fdragon wrote:Doesn't matter to me lol. My next iteration won't be out for a few days if not weeks


Any news on a newer version of the patcher?

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Apr 09 2016 12:11pm
by legalize freedom
Special T wrote:Any news on a newer version of the patcher?


If you tried the old one first it may have left the bad temp files noted in the troubleshooting section. Be sure those are deleted after every failed attempt.

http://sf3trans.shiningforcecentral.com/patch-instructions

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Apr 09 2016 1:11pm
by knight0fdragon
legalize freedom wrote:
Special T wrote:Any news on a newer version of the patcher?


If you tried the old one first it may have left the bad temp files noted in the troubleshooting section. Be sure those are deleted after every failed attempt.

http://sf3trans.shiningforcecentral.com/patch-instructions


Sorry, real busy time at work, won't be able to get back into this till after May





legalize freedom wrote:
Special T wrote:Any news on a newer version of the patcher?


If you tried the old one first it may have left the bad temp files noted in the troubleshooting section. Be sure those are deleted after every failed attempt.

http://sf3trans.shiningforcecentral.com/patch-instructions



IIRC I delete the directory contents before starting a new patch, will have to check the code to verify though.

...nevermind if you are referring to the data files, yes you need to delete them if you have the new version where the old version was

Formedras wrote:Not sure if this is going to show up before or after my first post, so quick summary:
Scenario I Japanese doesn't work: says files not found.
Scenario II identifies, but MKISOFS dies. (Froze my computer so dead that I had to hold power to shut the system off. Not even a BSOD.)


So now...
Decided to try with a different MKISOFS. I chose the tools from this site: http://opensourcepack.blogspot.com/p/cdrtools.html
MinGW-based (which I meant to say instead of GTK+...) Didn't work. At least it errored out instead of taking every CPU cycle. I'm guessing that that version either doesn't have BIN/CUE support or that the necessary options are different.

Took a different tack: Looked through the source code to see what was causing the Scenario I error. For whatever reason, you chose to add a 'j' to the path for a Japanese Scenario I. Since no folder ending in 'j' exists, of course it was going to fail. (I don't know... did you mean to do that? Does the NTSC-J Scenario I fail to patch at all?)

Now I'm going to do some heavy meddling; I may "improve" the source code overall. (Note my use of quotation marks.)


I wouldn't meddle too much into it, I redesigned the code and won't be able to merge with the existing. As for Scenario 1J, The patch does not work yet, I do not think the old translation patch works on it either, the file compression may have been different on it, but that part was over 10 years ago so I do not remember anymore.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Apr 09 2016 4:40pm
by Special T
No rush, I was able to get the patcher working using EricLegacy21's work around.

knight0fdragon wrote: As for Scenario 1J, The patch does not work yet, I do not think the old translation patch works on it either, the file compression may have been different on it, but that part was over 10 years ago so I do not remember anymore.


So it sounds like the Japanese version of Scenario 1 will be supported eventually? That will be a nice feature! I think the Japanese version of Sc 1 has the correct icon for the Tornado spell because the English version used what looks like start dust or something if I remember correctly. Would there be any other benefits of using the Japanese version of Sc 1 over the US version?

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Apr 09 2016 11:26pm
by legalize freedom
Special T wrote:No rush, I was able to get the patcher working using EricLegacy21's work around.

knight0fdragon wrote: As for Scenario 1J, The patch does not work yet, I do not think the old translation patch works on it either, the file compression may have been different on it, but that part was over 10 years ago so I do not remember anymore.


So it sounds like the Japanese version of Scenario 1 will be supported eventually? That will be a nice feature! I think the Japanese version of Sc 1 has the correct icon for the Tornado spell because the English version used what looks like start dust or something if I remember correctly. Would there be any other benefits of using the Japanese version of Sc 1 over the US version?


I'm almost positive it would require different files in places. If it happens, we'll have to see what all it breaks.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sun Apr 10 2016 12:54am
by knight0fdragon
Special T wrote:No rush, I was able to get the patcher working using EricLegacy21's work around.

knight0fdragon wrote: As for Scenario 1J, The patch does not work yet, I do not think the old translation patch works on it either, the file compression may have been different on it, but that part was over 10 years ago so I do not remember anymore.


So it sounds like the Japanese version of Scenario 1 will be supported eventually? That will be a nice feature! I think the Japanese version of Sc 1 has the correct icon for the Tornado spell because the English version used what looks like start dust or something if I remember correctly. Would there be any other benefits of using the Japanese version of Sc 1 over the US version?


You get to kill the Colossus in english? That is always a benefit

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sun Apr 10 2016 4:09am
by Special T
knight0fdragon wrote:You get to kill the Colossus in english? That is always a benefit


The Japanese version of sc 1 really is the best version so hopefully it gets included eventually.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Jun 01 2016 12:56am
by boogieman
EricLegacy21 wrote:I have been getting the same issue with it freezing at 60%. Mkisofs is where it stalls on as well.

Also I don't know much about the emulation and Mkisofs but is the file from 2005? I did some research and people are saying to change it to 2009 if that helps?

http://www.sarducd.it/forum/english-for ... t1927.html

This is a different program but uses Mkisofs.

*EDIT* I GOT IT! Here's what I did:

I moved the LICENSE, README, SF3TranslationPatch.exe, SF3TranslationPatch.sln, SF3TranslationPatch.suo, and SF3TranslationPatch.v12.suo files into the SF3TranslationPatch folder.

I downloaded and installed this: https://sourceforge.net/projects/cdrtoo ... p_redirect

I went to the Program Files folder, cdrtools folder, and copied the following files:

cygiconv-2.dll
cygintl-8.dll
cygwin1.dll
mkisofs.exe

Open the SF3TranslationPatch.exe file so it creates the Data folder and close out.

I pasted those files into the Data and Resource folders for the patcher and replaced any files there. Started the patcher and it worked! I have Windows 10 Build 10586 :) The game patched successfully! I played it for about 20mins in SSF and no issues :D

The only issue I found if you don't do it exactly this way, you'll get a Patching Header error and the program crashes.


Hey, thanks for this, I was able to get it to work only after doing what you recommended.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Sat Aug 20 2016 3:36am
by Boegy
Hey guys,

I'm an old member. Name used to be LinkinForcer but I forgot my password and no longer have access to the email I used to create the account with over 10 years ago. Glad to be back.

I'll help you guys out with this as well.

Eric can you post those files again? Your link no longer works. I have CDR-Tools but would like to avoid installing it if possible.

I just moved from Windows 7 to Windows 10 Pro 64-Bit.

I'm going to use my girlfriends computer to use the original patch to get the games going like that but will also help test this patch when I can.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Wed Jun 28 2017 4:07pm
by Sir_Dantares
Hi guys.

I am the translator of the recently completed Spanish Project of Shining Force III. Due to my ignorance about romhacking and creating patches, I have to use your patches and modify it with the files in Spanish.

Could you help me and create a NewPatcher executable for the Spanish version that includes the translation of Scenario 1 JAP? It's because I include that disk with my translations and people using Windows 10 can not translate it.

Thank you for your work and greetings from Spain.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Jun 29 2017 3:35pm
by knight0fdragon
My apologies, I am just too busy to work on this, I know I was trying to get a new version up with a new compressor and open source it, but that got back burnered. I write code for my job and I write code for an app on the side, it is hard to find motivation to write code for this on top of it lol.

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Thu Jun 29 2017 5:18pm
by BobT36
That's a shame mate. It looked really good when I was looking at it before.

Hope you or someone gets the time at some point, it's much appreciated. :)

Re: New SF3 Patcher beta

PostPosted: Fri Jun 30 2017 2:57am
by DomingoRules!
knight0fdragon wrote:My apologies, I am just too busy to work on this, I know I was trying to get a new version up with a new compressor and open source it, but that got back burnered. I write code for my job and I write code for an app on the side, it is hard to find motivation to write code for this on top of it lol.


I hear ya. I do janitorial work for a living, so when somebody tries to get me to clean around the house, I'm like, "I spend 8 hours a day cleaning. The absolute last thing in the world I want to do when I get home is more cleaning."